Ben je financieel goed op de hoogte?

Execution only hypotheek

Weet je exact wat er nodig is voor een hypotheek en weet je de financiële situatie en regels? Dan is de mogelijkheid er om zonder advies een hypotheek af te sluiten, de execution only hypotheek.  Wel moet je natuurlijk de tijd hebben, en het leuk vinden om je financiële zaken te regelen. Je kunt niet zomaar een hypotheek afsluiten, de AFM eist eerst dat je een toets doet voordat je zelf een hypotheek af gaat sluiten. De moeilijkheidsgraad van de toets verschilt nogal, leg je de toets niet met goed gevolg af wordt aangeraden niet zelf een hypotheek af te sluiten.

Execution only hypotheek

In zee met een tussenpersoon

Wil je in zee gaan met een tussenpersoon is het verstandig om eerst te informeren of deze wel execution only hypotheken accepteert. Het is een beetje jammer als je al ver in het traject bent en je tussenpersoon bemiddelt niet met dit soort hypotheken. Vooraf moet je altijd goed informeren, mocht het niet doorgaan of er kosten aan verbonden zijn als je naar een andere aanbieder gaat. De consument eist dat iedere tussenpersoon open en bloot communiceert met welke partijen hij zaken doet.

Weet wat je doet

Wanneer je een fout maakt en de verkeerde hypotheek afsluit kan dit je in de jaren heel erg veel geld kosten. Met een execution only hypotheek moet je echt goed weten wat je doet. Een hypotheekadviseur zorgt ervoor dat je deze stappen niet maakt, ben je er niet zeker van of je wel de benodigde kennis hebt neem dan een adviseur in de hand. Tevens zijn er een aantal speciale regels voor mensen in een bepaalde situatie. Bijvoorbeeld als je ouder als 55 jaar bent of wanneer je in scheiding ligt.