Een incassobureau kiezen met deze tips

Krijg je je geld maar niet en zou je om die reden graag een incassobureau in willen schakelen? Dat kan zeker een goede oplossing zijn. Er zijn echter wel heel veel verschillende incassobureaus, dus hoe kies je nu eigenlijk een goed bureau uit? In dit artikel geven we je een aantal tips, zodat het maken van een keuze wellicht al wat makkelijker wordt voor je.

Vraag het anderen

Zitten er mensen in je netwerk die onlangs ook te maken hebben gehad met een incassobureau? Vraag ondernemende kennissen en vrienden eens wat hun ervaring is en wie weet krijg je een goede tip van ze. 

Zoek op internet

Ook op het internet is er veel informatie beschikbaar omtrent dit onderwerp. Ga in dit geval wel op zoek naar onafhankelijke websites met recensies erop, zodat je een goed beeld krijgt van de verschillende bureaus. Let ook goed op de hoeveelheid klachten die een bedrijf ontvangt, als dat er in verhouding teveel zijn wil je waarschijnlijk niet met het betreffende bureau in zee gaan.

Wat voor soort bureau?

Als je een incassobureau in wilt schakelen is het goed om eerst te bedenken naar wat voor soort bureau je op zoek bent. Lijkt incasso no cure no pay je wel wat? Er zijn verschillende bureaus die dit aanbieden (neem bijvoorbeeld eens een kijkje op https://www.credifin-nederland.nl/). Bij dit type incassobureau betaal je alleen als er ook daadwerkelijk kosten ge├»ncasseerd worden. Dit kan je een hoop geld besparen! 

Let op keurmerken

Aangezien je goed op de hoogte dient te zijn met welk bedrijf je eigenlijk zaken gaat doen, is het goed om op het keurmerk te letten. Kijk of het betreffende bureau beschikt over het NVI keurmerk van de Nederlandse Vereniging van gecertificeerde incasso-ondernemingen. Zo kun je er zeker van zijn dat alles in orde is.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*