Heb jij een goede internetverbinding?

Dit is voor vele mensen nog wel een leuke vraag, want wanneer beschik je nu over een goede internetverbinding. Voor iedereen heeft goed een andere betekenis en is een goede internetverbinding bij persoon A juist een slechte internetverbinding voor persoon B. We kunnen wel stellen dat je een juiste internetverbinding hebt wanneer je al je werkzaamheden of taken, zonder enige problemen of trage verbinding, kunt uitvoeren. Er zal natuurlijk wel een onderscheid zijn in internetsnelheden, maar zullen vele mensen niet mogen klagen. In dit blog gaan we kijken naar wat nu belangrijk is bij het aanschaffen van een abonnement bij een provider, kijken we wat belangrijk is bij het internet en geven we je tips om de internetsnelheid te optimaliseren!

Welke provider kies jij?

Wanneer je een abonnement voor internet en tv wilt afsluiten, zijn er vele providers die je het beste pakket aan weten te bieden. Vele internetproviders bieden je een Alles-in-1-pakket aan, waarbij je met één abonnement direct over alle gemakken kan beschikken. Zo beschik je over het snelste internet, kun je bellen en beschik je over een interactieve tv abonnement. Echter zijn er nog wel wat haken en ogen verbonden aan deze abonnementen, want in sommige plaatsen zul je niet altijd alles kunnen krijgen wat de provider je te bieden heeft.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een abonnement?

Wanneer je een abonnement voor internet, tv en bellen wilt afsluiten, zijn er een aantal factoren waar je rekening mee zult moeten houden. In kleine dorpen of in sommige gedeelten van steden is het zo dat het netwerk in handen in van één of enkele providers. Zo heeft een provider bijvoorbeeld het glasvezelnetwerk aangelegd in de woonwijk, maar willen zij dit niet delen met andere providers die graag hun klanten willen binnenhalen in deze regio. Providers kunnen zo boven hun concurrenten uitsteken, omdat zij de enigste en uniek provider zijn in de wijk die bijvoorbeeld wél glasvezel internet aanbiedt. Als consument zul je dus erg goed moeten kijken wat mogelijk is qua prijs, in tegenstelling tot wat je hiervoor terug zult krijgen!

Optimaliseer je internetsnelheid!

Nu kun je natuurlijk ook zelf al een slag slaan en je internetsnelheid optimaliseren. Tegenwoordig zijn er erg veel trucjes mogelijk die ervoor zorgen dat de internetsnelheid soms al wel tot twee keer zo snel werkt. Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om versterkers in huis te plaatsen. Wanneer je in een kamer bijvoorbeeld een erg slechte internetverbinding hebt, moet je ervoor zorgen dat er een versterker tussen de plek waar je de internetsnelheid wilt optimaliseren en de wifi kast plaatst. Hierdoor kan het signaal van de wifi kast worden opgevangen, om vervolgens te versterken en door te zenden naar de ruimtes waar de internetsnelheid verbeterd moet worden!

Zo zijn er nog veel meer kleine trucjes en zou er ook al een verschil kunnen zijn wanneer je de wifi kast op een ander punt in huis plaatst. Kijk goed of het aan de provider of aan je eigen internet kast ligt, waarna je kunt kijken wat de verschillende opties zijn om deze internetsnelheid te verbeteren. Succes!