Het is soms nog best wel eens lastig, het leiden en runnen van een geheel team binnen een bedrijf. Er zal contact gehouden moeten met klanten, het klantenbestand moet worden bijgehouden en zijn er ook nog de werktaken die verdeeld zullen moeten worden. Ook administratieve werkzaamheden zullen op een zorgvuldige en veilige manier moeten worden verwerkt, waar het met een grote werkdruk soms nog wel eens fout zou kunnen gaan. In dit blog zullen we gaan kijken wat nu de beste manier is om alle bedrijfstakken zo efficiënt mogelijk (zowel voor zich als met andere bedrijfstakken) werken. Hoe ziet de uitvoering er nu uit, maar kijken we ook naar hoe je de bedrijfsprocessen kunt optimaliseren met SAP! We vertellen je er graag meer over!

Hoe ziet de uitvoering er nu uit?

Wanneer je veranderingen aan wilt brengen in de uitvoering en andere bedrijfsprocessen, zul je eerst moeten kijken wat de huidige situatie is. Hoe worden op dit moment de taken opgepakt, het voorraadbeheer bijgehouden en hoe worden de administratieve werkzaamheden verricht. Waar het ene bedrijf al werkt met verschillende programma’s om klantinformatie op te slaan, zijn er ook bedrijven die nog alles handmatig aan de hand van een excel-bestand bijhouden.

Wanneer je een stap zou willen zetten naar automatisering, zou je gebruik kunnen maken van SAP! 

Wat is SAP?

SAP Business One is een geïntegreerde totaaloplossing die alle essentiële bedrijfsfuncties bevat, zoals verkoop, inkoop, productie, planning, logistiek en financiën. Met SAP wordt er een ERP (Enterprise Resource Planning) ingesteld voor het bedrijf, waarna alle bedrijfsprocessen met elkaar verbonden zijn en alle informatie centraal zal worden opgeslagen. Met SAP zorg je ervoor dat verschillende bedrijfsfuncties met elkaar verbonden staan en dat er duidelijk, op één plek is te zien hoe het bedrijf er nu voor staat.

Met SAP zorg je er ook voor dat bepaalde werkzaamheden geautomatiseerd worden, zoals de vele administratieve werkzaamheden. Deze processen zullen nu op een veilige en snelle manier worden verwerkt. Zelf hoef je het alleen nog maar eens in de zoveel tijd te controleren, waardoor jij je in de tussentijd kunt focussen op andere zaken, zoals de verdere groei van het bedrijf!

SAP toepassen in jouw bedrijf!

Wanneer je SAP ook wilt toepassen in jouw bedrijf, zul je direct de voordelen van automatisering te zien krijgen. Waar verschillende bedrijfsvoeringen nu misschien wat stroef met elkaar samenwerken doordat er een andere manier van werken wordt gehanteerd, werkt straks iedereen met hetzelfde platform. Ook van andere bedrijfstakken is er te zien hoe het ervoor staat en kunnen medewerkers op een betere, efficiëntere manier met elkaar samenwerken. Alle CRM-systemen, het voorraadbeheer, inkoop en verkoop is op een centrale plek terug te vinden, waardoor je altijd kunt zien hoe het ervoor staat en je actuele plannen kunt maken voor de verdere groei van het bedrijf. Denk er eens over na, om vervolgens enorme stappen vooruit te maken met het bedrijf!