Je droom om te ondernemen najagen, waarom niet?

Ondernemen is voor velen een droom die ze al van jongs af aan hebben. Toch is het vaak iets wat je mensen hoort zeggen, maar waar zij niet daadwerkelijk de stap naar nemen. Waarom eigenlijk? Dat is best zonde, want als je iets graag wil zou je er gewoon voor moeten gaan. Wees niet bang om de stap te nemen. Als je op zoek bent naar dat laatste duwtje die jou helpt om gemotiveerd aan de slag te gaan, lees dan verder.

Je wil graag zekerheid

Veel mensen durven niet te beginnen met ondernemen omdat ze bang zijn dat ze het niet zullen redden als ondernemer. Je kan de toekomst niet voorspellen en weet daarom ook niet of het veilig is om jouw huidige werk op te geven met als doel je eigen onderneming op te starten. Het kost vaak een bak met geld, en dit kan niet iedereen zomaar kwijt. Mocht het ondernemen niks voor je zijn, is het zonde als je zo veel geld geïnvesteerd hebt hierin.

Om die reden is het een goed idee om een franchise te beginnen. Dat is een manier van ondernemen waar je een bestaand concept gebruikt. Neem bijvoorbeeld de Albert Heijn. Je betaalt een bepaald bedrag (verschillend per franchiseformule), en krijgt vervolgens toestemming om de gehele formule van die bepaalde winkel te gebruiken. Je mag dus zelf een winkel starten, maar omdat je bijvoorbeeld de naam ‘Albert Heijn’ gebruikt, heb je zekerheid. Mensen kennen de winkel al, je maakt gebruik van een werkende formule en bent gegarandeerd van inkomsten en succes. Op die manier kun je dus jouw ‘eigen’ winkel onderhouden en toch gebruik maken van een formule die al werkt.

Begin klein

Ook wanneer je gebruik maakt van een franchiseformule, heb je nog niet de volle zekerheid waar je wellicht naar op zoek bent. Wanneer er al veel supermarkten in de buurt zitten, bijvoorbeeld. In dat geval kun je proberen om klein te beginnen. Laat je huidige werk niet vallen en investeer niet al je geld, maar ga bijvoorbeeld parttime werken en geef kleine bedragen uit aan het nieuwe bedrijf. Ook kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten. Dit geld kun je investeren in het bedrijf. Loopt het goed met jouw bedrijf en kun je steeds verder groeien? Dan heb je de lening ook zo afbetaald. Lukt het je niet, en stop je uiteindelijk toch met het ondernemen? Dan betaal je de lening af, maar ben je uiteindelijk weinig geld verloren.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*