Schuldsanering

Mensen die financieel in de problemen komen hebben eigenlijk veel met elkaar gemeen, het begint in veel gevallen in het schuiven van geld naar iets anders. Het geld van de telefoonrekening naar de huur, de elektrarekening voor de lening en zo verder. Tot je op een punt komt dat dit niet meer werkt, de schulden zijn te hoog opgelopen en je moet een oplossing zien te vinden.De wet schuldsanering is voor deze mensen die meer schulden hebben dan zij als inkomen genereren per maand.

Betalingen

Bezittingen en geld afstaan

Het kan voorkomen dat je bepaalde bezittingen die veel geld waard zijn moet afstaan, heb je een dure auto die bijvoorbeeld 30.000 euro waard is dan zal je deze waarschijnlijk moeten verkopen. Samen met de bewindvoerder kijk je hoe je zo goed mogelijk dit traject kunt doorlopen en na 3 tot 5 jaar af kunt ronden. Financieel Adviesbureau Deco is gespecialiseerd in het bijstaan van personen in deze situatie. Je moet wel aan kunnen tonen dat je er echt niet meer uitkomt zonder de schuldsanering. 

Ondersteuning

Is er verschil met een minnelijk traject?

Er is een groot verschil tussen een minnelijk traject en de schuldsanering, een sanering is voorzien van veel meer regels. In principe heb je niks meer in eigen hand, alles wordt gecontroleerd door de bewindvoerder. Je kunt in de tijd dat je van de regeling gebruikt maakt niets extra kopen, je krijgt zogenaamd leefgeld waar je het mee moet doen. Alleen bij hoge uitzonderingen wordt er van deze regel afgeweken. Enige voordeel is dat aan het eind van het traject al je schulden weg zijn, dit zal niet zijn gelukt zonder deze regeling.