Een verbouwing aan je woning is soms gewoon nodig omdat bepaalde zaken niet meer goed zijn. Om dat te kunnen financieren heeft niet iedereen meteen voldoende geld op zak. Daarom kun je voor een lening kiezen via https://www.krediet.nl/leendoel/verbouwing/.

Doorlopend krediet, persoonlijke lening of hypotheek

Een lening die je gebruikt voor een verbouwing kan verschillende vormen hebben. Zo kun je kiezen voor een doorlopend krediet, een persoonlijke lening of een (extra) hypotheek. Bij een doorlopend krediet kun je geld opnemen tot een bepaalde limiet. Je mag tussentijds opnemen en aflossen zonder dat je daarvoor boete betaalt. De rente op een dergelijke lening wordt bepaald door het openstaande bedrag. Op die manier kan deze bij iedere aflossing weer anders zijn. De aflossing zelf is een percentage van de totale kredietlimiet en kan dus ook variëren.

Redenen om voor een persoonlijke lening te kiezen

Wil je liever wat meer zekerheid en iedere maand hetzelfde bedrag aan aflossing en rente betalen? Dan kies je beter voor een persoonlijke lening. Hierbij wordt van tevoren de precieze looptijd vastgelegd en tegen welke rente je een bepaald bedrag leent. Deze rente verandert niet tijdens de looptijd. Daarnaast is het een groot voordeel dat je de rente kunt aftrekken van de belasting mits je kunt aantonen dat het geleende geld ook daadwerkelijk gebruikt is voor een verbouwing aan het huis.

(Extra) hypotheek afsluiten

Je kunt ook een hypotheek afsluiten voor een verbouwing maar dit is vaak pas echt zinvol als je voor meer dan €50.000 aan verbouwingskosten hebt. Houd er wel rekening mee dat je niet altijd een (tweede) hypotheek kunt afsluiten en dit mede afhankelijk is van de eerste hypotheek en je inkomen. Kijk altijd goed welke leenvorm het beste bij jou past en laat eerst een offerte maken zodat je weet wat er mogelijk is en waar je aan toe bent.