Van je YouTube kanaal een bedrijf maken

Waar YouTube ooit een plek was om homevideo’s van je kat te plaatsen, is het in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een platform met serieuze carrièrekansen. YouTube is steeds meer een mediaplatform waar zowel professionele bedrijven als creatieve individuelen een groot publiek en significante advertentie-inkomsten. Als je een groot publiek hebt opgebouwd dan zijn er verschillende mogelijkheden om inkomsten te generen. Uiteindelijk kun je je eigen YouTube kanaal ook uitbouwen tot een echt bedrijf. In dit artikel bespreken we hoe je dit doet.

Verder dan advertentie-inkomsten

Wanneer je meer dan duizend abonnees en 4000 uren gekeken video hebt op je kanaal dan kun je advertenties laten lopen op je video’s. Op deze manier kun je geld verdienen maar je zult geen gigantische bedragen verdienen totdat je miljoenen views per maand aan views hebt. Het is dus al snel belangrijk om je YouTube kanaal op een andere manier te ‘monetizen’. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Sponsors betalen vaak een stuk beter dan de standaard advertenties op YouTube.

Eigen product creëren

Als je een groot publiek hebt worden er via advertenties en producten constant services en producten gepromoot op je kanaal. Aangezien jij dan degene bent die het publiek levert, kan dat best wat geld opleveren. Maar wat nog veel beter verdiend natuurlijk is het beginnen van een eigen product. Wat voor eigen product je gaat creëren hangt heel erg af van wat voor kanaal je hebt, in welke niche je zit. Als je een YouTube kanaal over fitness hebt is het logisch om een fitness gerelateerd product aan je publiek aan te bieden. Doe je film reviews dan kun je misschien films met coole prints uit films verkopen. Er zijn heel veel opties maar het creëren van een eigen product of service achter je kanaal is een goede eerste stap om te professionaliseren

Echt product, echt bedrijf

Wanneer de focus van je kanaal meer en meer verschuift naar het product achter het kanaal, dan ben je een echt bedrijf begonnen. Je publiek op YouTube is nu vooral een marketingkanaal en de primaire focus is op de ontwikkeling van je product. Op dit moment zul je ook een zakelijke lening krijgen. Een zakelijke lening vergelijken kun je online doen. Met een dergelijke zakelijke lening kun je je bedrijf verder laten groeien en misschien zelfs nieuwe mensen aannemen om voor je te werken. Op deze manier bouw je een steeds stabieler bestaan op.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*