We kunnen ons goed voorstellen dat je je in een situatie bevindt waarbij je meer geld nodig hebt dan dat er op je rekening staat. In veel gevallen is een lening dan een van de eerste dingen waar je aan denkt. Toch is online geld lenen niet geheel zonder risico. Daarom geven we e in deze blog een aantal tips. Zo kun je verstandig, met vertrouwen en goed geïnformeerd geld lenen en weet je precies waar je aan toe bent. Lees dus vooral door verder voordat je een lening gaat afsluiten!

Denk vooraf goed na, ook al is de verleiding groot

Hiermee bedoelen we dat je niet te snel moet beslissen om een lening af te sluiten. Zodra je dat namelijk hebt gedaan zit je er aan vast en kom je er niet meer van af. Veel leningen worden op een aantrekkelijke en verleidelijke manier aangeboden. Soms kun je de auto van je dromen bijvoorbeeld al meteen rijden en later pas betalen. Dat klinkt goed, maar is het op de lange termijn ook haalbaar? Zijn de voorwaarden in orde? Denk hier dus altijd over na. Een handige vuistregel is dat je er minimaal twee nachtjes over slaapt voordat je besluit om daadwerkelijk de lening af te sluiten!

Kies verstandig tussen een doorlopend krediet of persoonlijke lening

Het verschil tussen deze twee is redelijk groot. Bij een doorlopend krediet kun je onbeperkt blijven lenen over een vrij lange periode, totdat je de afgesproken limiet hebt bereikt. Dit kan handig zijn wanneer je nog niet precies weet hoe duur iets uit gaat vallen. Heb je extra nodig, dan kan dat. Kom je uit, dan heb je in ieder geval niet teveel geleend. Een persoonlijke lening is juist een vast bedrag waar je vervolgens elke maand een stukje van aflost. Deze lening is handig omdat de rente meestal lager ligt dan bij een doorlopend krediet. Wel is het dan belangrijk dat je vooraf goed kijkt hoeveel je precies nodig hebt, omdat je er later niet meer of minder van kun maken.

Online aanbieders lijken hetzelfde maar zijn dat niet

Wanneer je kiest voor online geld lenen is het belangrijk dat je verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt. Niet alleen met betrekking tot het bedrag dat je er kunt lenen, maar juist met betrekking tot alle andere voorwaarden en regels waar je je vervolgens aan moet houden. Bekijk dus goed welk rentetarief er aan de lening hangt en, wanneer deze erg laag is, ga dan ook op zoek naar de reden daarachter. Zo kom je achteraf niet voor vervelende verrassingen te staan.

Leen verstandig

We hopen dat je na het lezen van deze blog met een gerust hart geld kunt gaan lenen op het internet. Het belangrijkste is dat je je gezonde verstand gebruikt en jezelf niet in een vervelende situatie terecht laat komen. Succes!