Waarom niet nu al kiezen voor een uitvaartverzekering?

facturatieoffice

We horen het vaker wanneer we het hebben over het kiezen voor een uitvaartverzekering. ‘’Ik ben te jong, niet ziek genoeg, niet oud genoeg of we beginnen er wel aan wanneer we het echt bijna nodig hebben, nu nog niet’’. Echter wat er kan gebeuren, is dat u of uw familie zonder verzekering of uitkering van de premie komt te zitten op het moment dat dit echt nodig had geweest. En dan is het al te laat.. En zal uw familie vele schulden verder zijn.

Bang voor de dood?

Waarom gedragen we ons bij dit onderwerp voortdurend door middel van struisvogelpolitiek, met onze kop in het zand? Meestal is dat omdat we bang zijn: bang voor de dood, bang dat als we het op schrift stellen of een keuze voor een begrafenisverzekering maken, het zal gebeuren of dat we de goden verzoeken. Bang dat de dood te snel zal gebeuren en we er niet klaar voor zullen zijn.

Wat gebeurt er wanneer u niet kiest voor een uitvaartverzekering?

Het zou problematisch en zelf traumatisch kunnen zijn voor de mensen van wie we het meeste houden: onze erfgenamen. Dit doe je niet voor jezelf (je zult er zelf immers niets meer van merken), maar voor hen. Denk aan de positieve impact dat het voor u zal hebben wanneer u ervoor kiest u zelf te laten verzekeren, maar vooral aan de positieve herinneringen die u zult meebrengen en die voor degenen van wie u houdt achter zullen blijven.

Het is nooit te vroeg

Het is nooit te vroeg om te kiezen voor een uitvaartverzekering. Iedereen die hier al enigszins serieus over nadenkt zou de tijd moeten nemen om alle verschillende uitvaartverzekeringen te vergelijken om te kijken wat er het beste bij u past. Tegenwoordig kan dit al steeds eenvoudiger, bijvoorbeeld op de online vergelijkingspagina van Totaalbesparen.com.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*