Woonverzekering passend bij u en uw wensen

Er zijn niet alleen verschillende soorten verzekeringen, het kan ook nog eens voorkomen dat aanbieders een verzekering aanbieden voor verschillende prijzen. Om te voorkomen dat u teveel betaalt kunt u gebruik maken van overstappen.nl. Deze vergelijkingssite laat u snel en overzichtelijk zien welke aanbieder het goedkoopste is. Het is heel simpel. U vult uw eisen en wensen in wat betreft de gewenste verzekering. De vergelijkingssite gaat daarna voor u op zoek naar de desbetreffende verzekering bij verschillende aanbieders. Vervolgens laat de website u overzichtelijk zien wat de verschillende aanbieders u kunnen bieden en welke premie zij hanteren. Zo kunt u in een oogopslag zien welke verzekering past bij u en bij uw portemonnee.

Wat doet een verzekering?

Een verzekering voor spullen in en rondom uw woning of voor uw woning zelf dekt schade waaraan u zelf niets kunt doen. Zo dekt een verzekering kosten bij inbraakschade. Zo wordt de schade aan eventuele kozijnen of deuren vergoed en de kosten van spullen die gestolen zijn worden vergoed. Vaak vergoed een verzekering ook de kosten van inbraak rondom het huis, zoals tuinmeubelen, gereedschap of andere spullen buitenshuis. Ook bij een beroving worden de kosten van de gestolen spullen gedekt. Daarnaast kunt u bij het dekken van de kosten ook denken aan invloeden vanuit de natuur. Denk hierbij aan een storm, blikseminslag of wateroverlast. De kosten van schade die hieruit ontstaan, worden ook vergoed vanuit de verzekering. Tot slot worden kosten door brand of ontploffing gedekt. Let op, verzekeraars dekken niet altijd het volledige bedrag. Verdiep u vooraf dan ook goed in de voorwaarden die een aanbieder stelt.

Soorten verzekeringen

Voor verzekeringen bij zaken in en rondom het huis, zijn er eigenlijk drie verzekeringen te onderscheiden. Zo is er als eerste de inboedelverzekering. Deze verzekering dekt schade aan spullen in en rondom het huis. Denk hierbij aan stoelen, tafels of andere spullen. Goed om te weten is dat deze verzekering alleen kosten dekt voor verhuisbare spullen.

Natuurlijk bevat uw huis ook niet verhuisbare spullen, zoals een vloer, leidingen of een keuken/badkamer. Ook voor schade aan deze spullen kunt u een verzekering afsluiten. In dat geval kunt u kiezen voor een opstalverzekering. Wilt u nu een complete verzekering, dan kunt u kiezen voor een woonverzekering. Deze verzekering is een combinatie van de twee eerdere genoemde verzekeringen. U sluit deze verzekering af voor schade aan spullen in en rondom het huis (vanuit de inboedelverzekering) en voor schade aan het huis zelf (vanuit de opstalverzekering). De woonverzekering is dus een complete verzekering.

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Your email address will not be published.


*